HTCinside


Kaip visiškai užrakinti „Facebook“ profilį nuo „Stalkers“? (Lengvas kelias)

Didėjant elektroniniams nusikaltimams ir sukčiavimui internete, žmonių, ypač moterų, saugumui kyla didesnė rizika. Supykusios moterys dažnai susiduria su nepageidaujamų draugystės pranešimų rizika įvairiose socialinės žiniasklaidos platformose, kai kurios iš jų yra nepadorios.

Moterys taip pat rizikuoja, kad internetinius sukčiavimo profilius sukurs tie patys žmonės, kurių pažangą jos galbūt atsisakė priimti. Tai gali būti praeitis. Nors „Twitter“ išbando funkciją, leidžiančią vartotojams nuspręsti, kas gali atsakyti į jų tviterius, „Facebook“ Indijoje pristatė naują saugos funkciją, kuri leis vartotojams užblokuoti savo profilius nuo ne draugų.

Tai ypač padės moterims, kurios internete ras savo įrašus ir nuotraukas, kurias įkėlė nemalonumai. Naudodami profilio užrakto funkciją, vartotojai savo Facebook profilyje gali pritaikyti kelis esamus privatumo nustatymus ir daugybę naujų funkcijų.

Norėdami suaktyvinti funkciją, „Facebook“ profilio vartotojas turi paspausti „Daugiau“ po savo vardu, tada pasirinkti „Blokuoti profilį“ ir dar kartą paspausti, kad patvirtintų.

Kai profilis užrakintas, ne draugai nebegali padidinti, bendrinti ar atsisiųsti vartotojo profilio nuotraukos ir viršelio nuotraukos. Ne draugai nebegali peržiūrėti nuotraukų ir įrašų užblokuotos paskyros laiko juostoje (istorijoje arba naujoje).

Skaityti –Kaip pasirodyti neprisijungus „Facebook“?

Naujoji funkcija yra panaši į Profile Picture Guard, kuri, kaip rodo pavadinimas, vengė naudoti profilio nuotraukas moterų priekabiavimui.

Naujienų portalas citavo „Facebook“ produktų vadybininkę Roxną Irani: Pradėjome nuo profilio, nes būtent tai labiausiai nerimavo moterys dėl įkėlimo ir bendrinimo. Ir tada pirmą kartą pristatome profilio apsaugą nuo foto.

Ir tada, laikui bėgant, atradome, kad ji apima ne tik dabartinę profilio nuotrauką, bet ir kitas nuotraukas. Naujame diegime mėlynas ženklelis rodo, kad asmens profilis užblokuotas.

Kaip užrakinti „Facebook“ profilį?

Šis-profilis-užrakintas-Faebook

Jei matote asmens mygtuką „Užrakinti profilį“, tai reiškia, kad jo profilis užrakintas ir rodomi visi nepažįstamų žmonių pranešimai ir nuotraukos. Trumpai tariant, tai reiškia, kad jį mato tik jūsų draugai.

„Facebook“ buvo pridėta nauja funkcija, leidžianti užrakinti profilį, kad apsaugotumėte savo įrašus ir nuotraukas nuo žmonių, kurių nepažįstate.

Kaip tai padaryti, paaiškinsiu Facebook programėlėje.

1 žingsnis
Atidarykite „Facebook“ programą arba svetainę ir eikite į Nustatymai > Laiko juosta ir žymėjimas > Žymėjimas. Tada pasirinkite parinktį „Draugai“.

2 žingsnis

Dabar eikite į „Facebook“ pagalbos centrą ( paspauskite čia ). Tai galite padaryti bakstelėję mėsainių meniu ir slinkdami apačioje. Čia pasirinkite pagalbos centro parinktį. Čia ieškokite raktinio žodžio „Užrakinti profilį“.

3 veiksmas
Bakstelėkite „Kaip veikia užblokuoti profiliai“ (galbūt ketvirta arba penkta sąrašo parinktis).

4 veiksmas
Slinkite žemyn ir ieškokite „užrakto profilio“. Palieskite jį ir jūsų profilis bus užblokuotas.
Tokiu būdu niekas, išskyrus jūsų draugus, negali matyti nuotraukų ir pranešimų.

Skaityti –Kaip paslėpti „Facebook“ įrašą nuo vieno ar konkrečių draugų

Jei nerandate šios parinkties, ji jūsų apskrityje nepasiekiama, nes ši funkcija šiuo metu pasiekiama ne visur. Savo profilį galite užrakinti tik tam tikrose šalyse ir tam tikruose įrenginiuose.